Ett trevligt valborgsfirande

Kroppen kändes väldigt sliten efter en hel dag igår, så idag blev en vilodag.
Vilodagar är extremt viktiga för att nå resultat, men det räcker med max 2 vilodagar per vecka :)

Min mamma och moster kom ner, moster ville se mitt viktcenter och testa våra sköna massagesängar så vi svängde förbi där och inventeringen hade inte hunnit bli gjord idag så jag satte alla i arbete och vi hann göra inventering.

Bjöd över Maria och hennes barn på middag. Vi grillade och åt gott och drack lite roséchampagne.
Blev många trevliga skratt vid matbordet och jag känner mig trött för dagen, men full av mental näring.

Undra vad dagen imorgon har att bjuda på...

Soya och sesamarinerat kycklingspett

MMS

Serverades med limekokt basmatiris och grönsallad. Riktigt gott.


Lunch på Strandbryggan

MMS

Åt lunch med Therese, Filip och Trolle på Strandbryggan. Satt där med alla stureplansbratts. Var riktigt sugen på ett glas rosé, men blev ramlösa. Riktigt skönt i solen.


En underbar morgon med soligt väder!

Det är så otroligt härligt att vakna upp och se solen lysa och kunna gå ut i bara t-shirt.

Idag kommer min mamma och moster på besök, de skall stanna över helgen. Blir väldigt trevligt!

Slutar tidigare idag, sen blir det hem och grilla.

En tyst lugn stund...

Emil ligger i feber nu. Inge roligt. Hoppas han blir frisk snart.
Han måste börja tänka på balans i livet, kör på i 190 och blir sjuk ofta.
Hitta saker att ladda energi från!

Sitter här framför datorn, det här har blivit min lilla stund för mig själv. Så skönt att bara sitta själv, bara höra ett svagt ljud från tv:n i sovrummet. Emil och hundarna har lagt sig.
Jag jobbar alltid så sent och behöver den här stunden för att landa efter dagen, komma ner i varv.

Pratar med vänner på facebook och msn, men framförallt läser jag och förkovrar mig i nya saker. Har blivit väldigt intresserad av cross fit nu och läser en hel del om det, fakta och bloggar. Vill börja träna det mer.

Nu är jag lugn, harmonisk, nedvarvad och börjar känna mig trött. Då är det dags för sängen och min lilla stund för idag är över.

Godnatt.

Dagens middag

MMS

Idag blev det mat från coop. Rostbiff med fransk potatissallad, avokado och spenatsallad.


Grymma eftersvettningar

Har precis kört dagens gympass, 45 min tog det.

Började med kort uppvärming i 3 min på roddmaskin.
Sedan blev det:
Superset:
Axelpress med hantlar 3x10, 25 kg hantel
Axellyft åt sidan med hantlar 3x10, 12,5 kg hantel
Superset:
Militärpress 3x10, 40 kg
Baksida axel i maskin, 40 kg

Avslutade med 25 min på löpbandet, körde intervallet.
3 min med hastigheten 11 km/h, därefter 2 min med 13,5 km/h
Sista omgången körde jag med 12 km/h, resp 14 km/h.
Kändes en del i benen sista biten, men för mig är det en mental utmaning att springa löpband. Gillar inte löpband, men älskar att springa utomhus.
Intervaller gör dock träningen mycket roligare och passade samtidigt på att se ett avsnitt av "That 70´s show".

Gjorde mig snabbt iordning för jobb igen, men redan när jag lämnade omklädningsrummet kände jag hur eftersvettningarna började komma, ordentligt!

Dagens lunch

MMS

Grillad kyckling med couscous och grönsallad


Lunch i solen

MMS

Lunch i solskenet på Bistraud med Maria. Varmt ute och utsikt över en glimrande havsvik. Verkligen mental näring.


Proteinshake efter 70 längder

MMS

Onsdag och inledde som vanligt med Body Balance. Sedan simning. Fixade 70 längder på 59 min, klarade därmed målsättningen jag och Maria la upp sist. Maria vann idag, hon var 5 m före mig, inte bra. Men jag värmde upp med 8 längder under tiden hon bytte om, så hon simmade ju inte lika långt. Vadå dålig förlorare, vad är det? Jag tar en förlust utan dåliga bortförklaringar


Framsteg mot en rumsren hund

Blev väckt för 15 min sen av vår lilla chi hua hua Leo, han petade på mig och jag förstod att han var kissnödig. Öppnade dörren och 2 m utanför satte han sig och kissade. Duktig hund!
Han har börjat kissa inne mindre och mindre, igår var det inte en enda gång och han har börjat förvarna när det är dags.

Det går framåt!

Nu är det iväg till gymmet efter att jag ätit frukost.

Dagens träningspass

Idag tränade jag med Filip, det blev bröst och tricpes.

Körde följande:
Dips utan hjälpvikt, 1x28, 1x20, 1x12
Bänkpress 3x10 80 kg
Hantelpress på lutande bänk 3x10 med två st 25 kg hantlar
Triceps press down 3x10 70 kg (maxade på maskinen)
Superset:
Flies snett uppåt (vet inte vad övningen heter) i cablecross 3x10 med 25 kg på vardera sidan
Kick-backs med hantel 10 kg

Passet idag kändes bra. Har utvecklats mycket i dips. Förut orkade jag 20 stycken, nu är jag uppe i 28 stycken. Målsättningen är att landa stabilt över 40 stycken.
Tar jag och maxar borde jag inte orka köra både 20 till och därefter 12 till efteråt tycker jag, måste lära mig att verkligen ta ut mig.
Har länge legat och kört på 70 kg i bröst, men har maxat över 100, så testade höja till 80 idag och det kändes bra. Ska lägga mig stabilt där någon vecka och fokusera på tekniken och sedan öka uppåt.

Körde alla övningar till utmattning idag, Filip hjälpte till på de 2-3 sista repetionerna.

Imorgon är målsättning att köra axlar och springa 30 min.

Dags att sova... Blir en aktiv förmiddag imorgon... Börjar med BodyBalance, sen blir det simning och därefter powerwalk.

Dubbelt så lång powerwalk

Imorse var det dags igen för dagens powerwalk, dock utan sällskap av min powerwalk kompis Maria. Som tur är har jag ju min söta små pojkar.

Har börjat öka tempot ordentligt på powerwalken och går nu så att jag blir anfådd och minst 60 min.

Hade planerat en tur i skogen, en runda som tar strax över 60 min. Så skönt att gå i skogen för då kan jag ha hundarna lös och gå på i mitt eget tempo så sköter dem sina behov när dem vill och springer ikapp.

Lite mer än halvvägs så sticker Victory iväg och helt plöstligt hör jag världens liv i skogen, Victory hade träffat två andra hundar som han ville leka med, men det ville inte riktigt dem, dessutom var dem kopplade så de var extra frustrerande. En stackars kvinna stod och höll i sina hundar och var livrädd, hon hade även en katt som stod brevid, som tur var hade Victory inte ens lagt märke till den. Fick bort Victory och kvinnan var väldigt trevlig, började gå tillbaka efter min runda och inser att mobiltelefonen är borta!!! Går tillbaka där jag hämtade Victory, men det är högt gräs på det stället och jag hittar ingen mobil. Går hela rundan tillbaka för att säkerhetsställa att jag inte tappat den efter vägen, hittar inget. Går rundan igen och tillbaka till stället Victory stack till och sökte igenom gräset igen, hittade den till slut. Vilken tur!
Min lilla runda tog över två timmar och jag var väldigt hungrig efteråt eftersom jag inte ätit frukost!

Den smakade vädligt gott sen. Det blev fiberhavregrynsgröt med frysta hallon som jag tinade, en skiva grovt bröd med mosad avokado och tre skivor riktigt god kalkonbröst, drack även ett glas färskpressad apelsinjuice.

Tidigt sänggående...

Två kvällar på raken har jag lagtmig strax efter 22, helt otroligt tidigt för att var jag, men riktigt skönt att vakna 7 på morgonen och faktiskt känna sig helt utvilad.

Har tagit Burnex tabletter för 30 min sen och ska snart ut på powerwalk med hundarna.

Denna vecka skall min träning börja bli intensivare, min pencillinkur är slut. Skall dra ut visdomstanden på lördag, pratade med en kompis som gjort det i fredags och hon hade fått en ny pencillinkur. Vill inte äta mer pencillin, hoppas det går bra på lördag. Dessutom sa hon att hela käken var uppsvälld efteråt och att det gjorde riktigt ONT. Pedagogiskt Therese ;)

Åter till träningen, ska lägga in 20-30 min på löpband efter varje styrketräningspass, eftersom min pass oftast är bara 40 min, så blir det intensiva superset när jag kör.

Idag blir det bröst och triceps efter gårdagens halvdana benpass.

Fick väldigt fina komplimanger av Emil igår, han tyckte att min kropp började bli supersexig (frågan är, vad var jag innan?)
Han tyckte också att jag fått sån volym i axlarna så snabbt så han sa att man nästan börjar fundera om jag tar anabola, jag sa att så länge jag inte får finnar på ryggen och ett växlande humör så behöver han inte misstänka sånt....

Det är kul att träningen börjar ge riktigt resultat. Vill inte köra en kroppsmätning än, är nöjd med att jag ser att saker händer. Är rädd för att bli besviken om jag gör en kroppsmätning nu, att jag skall tycka att resultaten inte är tillräckligt bra i siffror.

Dags att få igång förbränningen och njuta av naturen!

Gymmet vid primetime - Inget för mig

Idag körde jag spinning och core imorse, skönt att komma igång ordentligt på måndagmorgon.

Kom till gymmet vid 18 tiden ikväll och jag var inte ensam där kan jag säga. Jag är så van att träna på förmiddagar eller eftermiddagar innan folk slutat jobbet. Då kan jag gå och välja och vraka mellan vilka maskiner jag skall köra.

Ikväll var det fullt, kom upp till konditionsavdelningen och tänkte springa en sväng, alla löpband var upptagna och det är inte få löpband!!! Fick köra på en kombinerad step/löpmaskin, körde bara lite uppvärming.

Tänkte köra ett tufft benpass och gick till fria vikterna, alla stänger var upptagna av alla kroppsbyggare, tänkte jag köra lite benpress istället, men insåg att det inte fanns några vikter kvar att lägga på (vilket säger en del om killarna som tränade där då).
Blev lite kombinerat, körde lite chins och sen lite bencurl, benspark och avslutade med benpress i maskin med viktmagasin. Jag la på max som var 219 kg och det var fortfarande inte tillräckligt tungt, jag är grymt stark i benen, nu skall bara överkroppen komma ikapp.

Nu är det grillning som gäller!

Öppet hus på söndagar

Vi började söndagen med att köra tillbaka golfbilen som vi lånat av svärmor. Där blev vi bjudna på riktigt god frukost och det var tur eftersom kylskåpet hemma var tomt...

Sen blev det handling av mat och blommor.

Bjöd in Maria och Robin till våfflor, vi tog ut våffeljärnet och satt ute och gräddade. Kan det bli bättre?
Emma (en gammal kompis från Kiruna) messade och sa att hon och hennes kille Björn skulle titta förbi, så lagom till att vi avslutat våffelätandet fick vi mera besök och bjöd på nybakta kanelbullar från Delselius.

Blev inte mycket arbete gjort på tomten men trevig när hela dagen blev väldigt spontan.
Samma sak hade vi förra helgen, vänner kom och gick och hela dagen spenaderades utomhus.

Älskar verkligen att bo här ute och uppskattar att ha sådana underbara vänner som känner för lite spontanbesök.
Här är man alltid välkommen :)

Medlemsfest

....vi laddade givetvis för kvällens medlemsfest. WorldClass Värmdö firade med att anordna fest för alla medlemmar och personal på Le Golf.

Efter Ulrikas kval under dagen huruvida hon skulle dricka eller inte, så var vi igång med varsitt glas mousserande.
(Ulrika hade mätt sin fettprocent, blev deprimerad, insåg att dagen redan var förstörd så hon kunde lika gärna festa ordentligt). Det kallar jag acceptera, korrigera, planera och agera :)

Min älskling är ju chef för stället så han var självklart värd för kvällen (såg inte mycket av honom den lördagen).
Men han hade verkligen ordnat allt superbra, jag är riktigt stolt över honom.

Efter min intensiva lördag var jag rätt slut så redan vid 22-tiden kände jag att nu är det dags att gå hem, men jag hade messat med Maria och Robin och de satt i en taxi på väg så jag kunde ju inte bara dra. Stannade kvar och helt plöstligt var kl 02 och Le Golf stängde.

En riktigt lyckad kväll och kul att se alla med andra kläder än träningskläder!

Intensiv lördag

Här kommer en uppdatering från helgen...

Började i lördags som vanligt med ett BodyPump pass och därefter ett BodyBalance pass, denna gång fick jag Maria som sällskap längst fram eftersom WorldClass Värmdö firade 1 år.
Jag sa till deltagarna att vi firar genom att lägga på ett kilo extra på varje sida av stången på varje låt. Tror jag fick med mig åtminstone 80%. Riktigt skoj!

Sen kom vi fram till bicepslåten och deltagarna har stenkoll på att jag de senaste två gångerna utmanat mig och kört med 10 kilo på varje sida av stången, kanske inte låter så mycket, men kör bicepscurl oavbrutet i nästan 4 minuter så förstår du. Jag la på ett kilo till, 11 kg och jag minns knappt något av låten, jag sjöng väldigt mycket och skrålade med i "I´m a rockstar" och intalade verkligen mig det. Jag fixade det iaf och det var en så SKÖN känsla!
Jag är laddad för Nordens starkaste BodyPump instruktör i höst!

Det är en riktigt härlig kombination att köra BodyBalance efteråt, älskar mina lördagsklasser och längtar till dem. Det är härligt att få känna så efter alla år som jag kört typ 16 klasser i veckan.
Kan verkligen ge 110% på varje klass jag kör!

Hade sedan en intesiv eftermiddag, röjde på tomten och åkte med två släp propfulla med grenar och träd som jag tagit ner på tomten. Körde allt till föreningens majbrasa, helt perfekt.
Insåg dock att man aldrig skall röja i kortbyxor, benen såg sådär ut efteråt.

Lämnade in min bil på invändig och utvändig tvätt och hjulskifte så den är redo för försäljning. Någon som vill köpa en fin audi?

Tog en riktig långpromenad i skogen med hundarna tillbaka till huset efter att ha lämnat in bilen.
 
Ulrika kom och hämtade mig sen åkte vi till henne och lämnade hennes bil, sen började vi ladda....

Varför kan inte varje dag vara som denna?

Dagen började med att jag instruerade ett spinningpass kl 07.00. Körde Activio första gången vilket innebär att deltagarna har pulsband och att alla ser på en bild hur man ligger till i puls, det var riktigt skoj!

Därefter blev det frukost på gymmet, WorldClass Värmdö bjuder alltid medlemmarna på frukost fredagar och lördags. Jag hade fått dit både Emil, Robin och Maria, så vi hade en riktigt frukosträff!
Sedan skulle Emil och Robin jobba och jag och Maria skulle njuta som desperate housewives. Vi började med att hämta ut min Audi A4 som varit på verkstad, givetvis hade jag inget kort med mig för att betala självrisk, fick åka till Emils kontor och hämta lite pengar.
Efter det tog vi en lång promend i det riktigt härliga solskenet, Victory strejkade och la sig demonstrativt på vägen.

Maria åkte iväg för att instruera i spinning, jag tog emot våran loungesoffa hemma, skurade lite snabbt. Sen kom Maria igen och vi invigde loungedelen med lunch!
Jag gjorde lite ärenden i Hemmeste, skulle bla byta däck.
Mötte upp Robin på gymmet för att köra ett snabbt pass axlar innan vi körde lite spinning och core.
Åkte sen till Bygg Ole och köpte lite gatusten som jag skall använda till gången upp till huset.

Pratade en sväng med grannen och de skall sälja sitt hus, visning 10 maj, om någon är sugen på hus?
Det blev en snabb dusch för att sedan åka på middag hos svärmor.

Efter 3 glas rosévin är jag nu laddad för BodyPump och BodyBalance imorgon på Värmdös 1 års jubileum.

Invigning lounge

MMS

Uppdukat för lunch för att inviga loungesoffan


Början på en framtid...

För 3 år och 3 dagar sedan så bestämde vi oss. Vi bestämde oss för att satsa på ett liv tillsammans, du och jag Emil.

Men egentligen börjar historien för över fyra år sedan. Jag jobbade som säljare och instruktör på ett gym i Sundsvall och såg en ny kille som gick på våra dansklasser. Dansklasserna dominerades av tjejer och det var lätt att lägga märke till dig. Snygg tyckte jag du var redan då.

Såg dig på en nattklubb i Stockholm, med några drinkar i kroppen gick jag fram och presenterade mig. Du hade nog ännu fler drinkar i din kropp och jag minns tydligt bilden av dig, dina blåa ögon och din blåa snygga skjorta från mitt favoritmärke.
Du berättade att du pluggade till sjuksköterska i Sundsvall och berättade om mina ekonomistudier. Vi bestämde oss för att ses på högskolan någongång. Det blev rätt snart. Båda var nog nyfikna.

En vänskap utvecklades. Jag älskade din spontanitet och vilja att hitta på nya saker. Vi var crazy och jag glömmer aldrig dagen vi åkte pulka i Njurunda, det var nog första gången en attraktion uppstod. Något mer än vänskap blixtrade till snabbt. Lika snabbt sköt jag det åt sidan, stoppade undan och förträngde det. Jag hade ju mitt liv och ett förhållande.

Vår vänskap fortsatte att utvecklas tills du berättade att du var kär i mig. Jag fick panik. Jag ville ju ha dig som vän, det varm dem tankarna jag matat min hjärna med. Plöstligt ville du något mer.
I mer än ett halvår lekte vi katt och råtta, vi hade tuffa diskussioner och en del svartsjuka.
Jag fick jobb i Stockholm, valde att lämna Sundsvall och flytta ner.
Du kom ner en månad efter. Frågade varje natt om du fick sova i min lägenhet till stan eftersom det var så långt hem till dina föräldrar. Det tog en månad, sen bestämde vi oss för att satsa på ett liv tillsammans.

Jag glömmer inte den dagen. Vi satt på ett café i Alvik och jag berättade vad jag egentligen kände, jag släppte ner min guard som jag hållt så högt mot dig. Ju mer du berättade om dina känslor för mig desto högre höll jag den, men den dagen släppte jag den helt. Du kom in i mitt hjärta, du gick hela vägen in på en gång.

Vi märke snabbt att den lilla ettan jag köpt kändes liten och köpte vårt första gemensamma boende. Ett år efteråt byttes det ut mot ett hus, vi skaffade en hund. Vi bildade familj på riktigt.



Jag vill dela resten av mitt liv med dig och älskar dig av hela mitt hjärta.
 
Din Mathias

En arbetsvecka till ända - En helg har börjat

Imorgon har jag tagit LEDIGT. Eller ledigt och ledigt, har man ett eget företag är man aldrig ledig, men jag skall inte fysiskt vara på plats.
Jag behöver det - En dag att ladda batterier.

Jag är en person som älskar mina jobb, både mitt eget företag, mitt jobb på If och mitt jobb som instruktör på WorldClass. Jag brinner verkligen för det jag gör och skulle aldrig kunna arbeta med något jag inte brann för.
Men precis som en eld behöver syre och ny ved för att brinna vidare, behöver även jag det.

Jag har varit nära väggen en gång, det var snart 6 år sedan. Det slutade då med att jag somnade i bilen och körde ner i diket på en kort sträcka mellan centrum och vårt hus i Kiruna. Hela jag var slut, det går inte att beskriva känslan. Både kroppen och det mentala var kört i botten. En vecka efter flyttade jag till Spanien och fick landa.

Har lärt mig lyssna på min kropps signaler, när kroppen säger ifrån och blivit väldigt duktig på att stanna upp.
Det är jag stolt över.

Imorgon är en sådan dag, en dag att stanna upp, fylla på med syre och nytt bränsle.

Jag är otroligt glad för den här veckan och innan jag lämnade mitt jobb idag kom två av mina säljare fram till mig och sa: "Du har varit riktigt bra denna vecka Mathias". Tack!
Att vara ledare handlar om att få andra människor att växa och därigenom växer och utvecklas även jag hela tiden, men bara därför är det inte sagt att jag inte behöver feedback, eller en klapp på axeln.
Tack för att jag får arbeta med de människor jag gör.

Annars om dagen:
Morgonen började med en morgonpromenad med Maria och båda hundarna. Leo hänger med riktigt bra på de långa promenaderna nu. En riktig liten fighter!
Träning höll på att inte bli av, men jag tog mig i kragen och gick ner och körde ett riktigt tufft bröst och tricepspass.



En riktigt bra dag! - Carpe Diem

Idag har jag presenterat vår verksamhetsutveckling, alla bra saker vi har utvecklat och förändrat i verksamheten. Det gick riktigt bra. Jag blev väldigt nöjd med min prestation!
Fick stort beröm av chefen för hela If Privat i Norden, kändes roligt.

Idag har jag verkligen levt och utnyttjat min dag. Jag älskar livet!

En nöjd Mathias med båda sina små killar

MMS

Det är underbart med hundar. Jag möts alltid av två yrväder som viftar med glada svansar när jag kommer hem


Laddar för föredrag

MMS

Snart står jag i talarstolen och presenterar vad vi genomfört i vår verksamhetsutveckling


Energi

MMS

Smoothie och fruktsallad som energipåfyllning efter simning


Premiär för mig på Gustavsbergsbadet

MMS

Efter morgonens Body Balance var det dags för simning. Medan Maria bytte om värmde jag upp med 8 längder, sen simmade vi 50 längder på 45 min, godkänt för två som inte brukar simma. Efteråt belönade vi oss med en stund i bubbelpoolen. Vi köpte klippkort så fler besök blir det.


Dancers pose

MMS

Dancers pose


Min favoritposition

MMS

Riktigt bra styrketräning


Triangeln

MMS

Triangeln


Brygga

MMS

Här finns lite kvar att jobba på för perfekt brygga


Dagens Body Balance

MMS

Dagens Body Balance


Läs: http://joelisacadam.blogspot.com

Läs om Elisabeth som drabbats av en obotlig cancer. Hennes kamp varje minut, varje timme och varje dag.

Jag har träffat Elisabeth några gånger och hon är en person med otroligt härlig energi och utstrålning.

Elisabeth har alltid varit min pojkväns stora förebild som instruktör, det var hon som fick honom att älska Aerobic och Step.

Tänk att livet kan innebära sådana drastiska förändringar, att ett ryggont helt plötsligt egentligen var obotlig cancer.
Livet är orättvist och det är omöjligt att förstå vissa saker.

Elisabeth du är en stor förebild på alla sätt och viss och jag uppskattar verkligen att få ha dig med på pass ibland.


Checkfrågan

Vad gjorde jag idag för att bidra till en god stämning på jobbet?

Det är en checkfråga jag ställer till mig själv varje dag när jag går hem, sätter mig i bilen och kör ut ur garaget för hemfärd.
Idag blev svaret kort på den frågan, men ibland blir det kort. Jag har konstaterat vad jag gjorde, jag reflekterar över varför, planerar för hur jag gör i framtiden och agerar direkt imorgon :)
´
Jag säger alltid till andra människor: Skapa dig en bra dag! iställer för Ha en bra dag!
Jag kan inte ge dem en bra dag, men jag kan uppmana dem att skapa sig en bra dag.

Något jag ofta tänker på är att själv ge förutsättningarna för någon annan att skapa sig en bra dag.

Allt handlar om RMI - Rätt Mental Inställning

Vill du så kan du och du blir det du tänker!


Längtan efter att pencillin kuren tar slut...

Idag har jag gått en powerwalk imorse i skogen med Maria och hundarna.
Det var första gången som lilla långhåriga chihuahuan Leo gick en längre promenad.
En bit över en timme blev det och han studsade på efter vägen, min sambo ringde dock på eftermiddagen och frågade om något hänt med Leo, han var helt slut. Kan förstå det :) Benen på honom är inte så långa...

Det blev ett träningspass i eftermiddags med Filip, körde rygg och biceps. Känner mig inte stark nu, blir väldigt trött av pencillinen och har fått dra ner ordentligt på träningen tills kuren är slut.

Imorgon bitti blir det BodyBalance, alltid lika skönt.

Positivt är att det går åt rätt håll i chins, börjar få in tekniken och känna att jag har styrkan. Kör 20 reps och minskar hela tiden hjälpvikten så snart klarar jag 20 med min egen kroppsvikt.

3 år

Idag firade jag och Emil 3 år tillsammans. Helt underbart!

Emil hade ordnat sovmorgon åt mig imorse, så skönt. Åkte till konditorit och handlade färskt bröd och sen fick vi en väldigt trevlig frukost ihop.

Slutade tidigt idag så det blev en hel myskväll hemma framför tv:n med god mat och ett fint avsnitt av desperate housewives.

Dags för sängen, imorgon blir det träning!

Försommar... Underbar helg!

Jag har haft en helt underbar helg!

Allt började i fredags med en spontan middag på Bistraud ute på Värmdö. Jag, Maria, Ulrika och Emil åt middag tillsammans och då kan det sluta precis hursomhelst!
Vi var nog några av kvällens mest krävande gäster...
Våra samtalsämnen från lättsamt till djupt och tänkvärt. Det var häftiga att se hur snabbt vi kunde växla samtalsämne och sinnesstämning. En helt underbar kväll och en perfekt avslutning på en tuff arbetsdag!

Lördagen inleddes som vanligt med massor av träning på morgonen, min kropp kändes dock inte helt ok. Känner mig väldigt trött av pencillinen och all ipren, men bättre det än världens värk. Däremot sa tandläkaren att jag bör ta det lite lugnare med träningen under pencillinkuren. Typsikt!

Vi åkte runt, runt på lördag. Åt lunch ute på Bullandö Marina, vi hade lilla Leo med oss så vi trotsade kylan och satt ute och åt lunch. Serveringspersonalen avgudade våran hund så det stod också ut hela tiden, bra service hade vi med andra ord :)
Spanade in Emils mosters nya butik, de säljer seglarkläder. Riktigt schyssta kläder.

Beställde utemöbler, en hörnsoffa i konstortting, en riktig loungesoffa. Skall bli riktigt fint med den ute på altanen. Kommer om en vecka.

Sen var det förberedelser för kvällens grillfest, jag, Emil, Maria, Nora, Ulrika och Patrik. Det blev en helkväll som tog slut kl 03 efter många timmars spelande av Orangino och vi hade lärt oss väldigt mycket om varandra.
Det jag tog med mig om mig själv:
-Jag är snäll
-Inte ett dugg mystisk
-Lekfull
-Jag faller inte för frestelser

Synd att inte tävlingsinriktad kom upp, för jag lyckades givetsvis vinna spelet!

På söndagen blev det eldning, krattning, plantering, sågning och klyvning. Fick en motorsåg av Emil på lördagen så jag gick lös med den ordentligt på söndagen, fällde en massa träd. Lånade en vedklyv av Ulrika så jag klöv lite ved också.
Patrik underhöll eldningstunnan. Maria kom förbi med fika och Ulrika kom och guidade mig med klyven.
En riktigt skön söndag och på kvällen kl 19 när jag avrundade var jag döblöt av svett och helt slut i kroppen.
Fick dessutom besök av en gammal vän från Kiruna, Christel. Det var riktigt trevligt!
Hela helgen kändes som sommar!

Rena rånet!

700 :- för att en tandläkare skrapat lite i max 15 s. Det är ju helt sanslöst!

Besökte akutkliniken idag då jag haft fruktansvärt ont i hela käken, var dessutom uppsvullen. Tandläkaren skrapade 15 s och skrev ut pencillin. Nu är det 10 dagars kur som gäller.
Hon rekommenderade att operera bort visdomstanden, jag bokade tid direkt och fråga om kostnaden, ca 2500:-.
Ringde direkt min kompis Therese som nyligen gjort samma sak på CityDental, hon fick betala hälfen av det.
Avbokade tiden direkt och har nu bokat på CityDental, nu ska den bort!

Idag är det vilodag så ingen träning. Har arbetat på viktcentret hela dagen.

Snart middag på Bistrå vid Grisslinge.

Tidig morgon, eller?

Precis uppstigen med en nykokt tallrik fiberhavregrynsgröt framför mig...

Klockan är 06.55, detta är inte ens tidigt i Mathias värld längre efter alla morgonklasser men jag känner mig riktigt trött.
Vaknade av väcklarklockan 06.15 och tog en lång lunch.
Kanske för att jag satt upp till 00.00, inte bra.

Ska ta en kortare promenad innan jag skall iväg med min fina bil på verkstad.

Idag har jag bokat in träning med Filip, en av mina säljare. Idag blir det bröst och triceps...

Skapa dig en riktigt bra dag!

Kärt återseende

Denna dag inleddes med BodyBalance imorse. Inga deltagare verkar vilja träna kl 7 på morgonen så jag och Maria körde en lyxtimme för oss själva. Alltså BodyBalance :)

Sen blev det en långpromenad, har insett att alla mina tidigare promenadrundor bara är 45 min långa, så jag har fått utöka dem lite så det blir minst 60 min. Gick förbi och spanade in mitt och Emils drömhus. Ett stort, vitt hus som ligger på en höjd vid viken. Väldigt vackert! Skulle det bli till salu skulle jag betala vad som helst.

Besökte banken och fick in lite pengar på kontot för att göra om vårt badrum och bygga tvättstuga och walkincloset. Nu vill jag bara få det klart! Våran rådgivare kommer flytta till Söderhamn nu, kommer sakna henne. Hon är grym på bankaffärer.
Placerade mina PPM pengar också, visste knappt att dem fanns, men det är viktigt att tänka på pensionen... Är ju bara 41 år kvar dit... Min förhoppning är dock att gå i pension vid 40 och bara jobba lite extra som konsult.

Skulle köra ett benpass idag men min ben skrev av träningsvärk så det blev axlar, vader och mage. Var så grymt stark i axlarna idag, ökade hantelvikten 4 ggr mot det jag brukar ha. Helt otroligt! Eller så har jag alltid mesat förut...

Träffade min vän Catrin på gymmet, var ett väldigt kärt återseende. Nu hoppas jag att det blir en fika väldigt snart.
Hon är en otroligt karismatisk person, strålar i hennes ögon bara man ser henne.

Har myst lite i soffan med Emil och vår lilla adoptivdotter Ulrika, läs hennes blogg ulrikahedman.blogg.se. Hon och Emil hade gjort en fräsch fruktsallad och lite glass, kunde inte motstå utan valde att unna mig det idag.

Imorgon blir en intensiv dag, först lämna in bil på reparation, sen informationsmöten på Xtravaganza och därefter en intensiv arbetsdag på If.

Längtar till helgen. Då skall jag röja på tomten, såga ner lite träd och klyva en hel del ved....

Påsken är över / In i hetluften

Värmde upp imorse med 75 minuters powerwalk på min vilodag (!)... Powerwalk skall jag köra även på mina vilodagar.

Sedan blev det flygresa till Stockholm, alltid förseningar med Norwegian.
Åkte direkt till jobbet och var åter i hetluften igen.

Sitter på jobbet och väntar på att bli upphämtad av mina kära pojkvän. Han är väldigt snäll. Åker in från Värmdö för att hämta lilla mig.

Imorgon blir det BodyBalance på morgonen, sen antingen powerwalk, simning eller både och?! På eftermiddagen blir det styrketräning.

Skall börja träna mer mental träning igen, mår så mycket bättre när jag gör det. Nu är det minst 5 gånger per vecka som gäller!

Uppehåll / Påsklov

Hej alla trogna läsare...

Nu är Mathias tillbaka med sitt bloggande igen.
Jag har haft lite välbehövligt påsklov och njutit av snö, sol och väldigt gott sällskap i min forna hemstad Kiruna.

Jag har vilat en del, fått ny energi och förhoppningsvis lite fräsch färg i ansiktet.

Mitt bloggande blev avancerat på slutet, människor hade olika önskemål. Vissa tyckte jag skulle skriva mer varierat, andra ville ha mer ingående om träningen och se videor på olika övningar, vissa ville veta mer om mitt liv, andra ville ha fler recept osv.
På något sätt försökte jag anpassa mig till allt och alla för att fånga läsare, men det var inte därför jag startade denna blogg.
Jag startade bloggen för att ha en motivation i min träningssatsning, för skulle jag inte träna så skulle jag inte ha något att skriva om. Dvs jag var tvungen att hålla igång min träning, men sen upptäckte jag att det finns väldigt mycket annat i mitt liv och skriva om och det är jag glad för :)

Så framöver kommer jag skriva väldigt mycket om min träning och jag ber om ursäkt om det blir långtråkigt för vissa ibland, använd det istället som inspiration. Lägg upp en egen målsättning, gör upp ett eget träningsschema och nå din toppform inför Beach 2009. För det är min glödande målbild!
Men jag kommer också skriva lite om annat som händer i livet, vardagliga saker.

Utmaningen är att få tid att skriva, jag jobbar som säljchef på ett försäkringsbolag och ansvarar för 18 heltidssäljare, driver ett viktcenter med 6 anställda, jobbar som gruppträningsinstruktör och kör minst 5 klasser per vecka och samtidigt är jag pojkvän, husägare och husse till två underbara hundar. Mitt dygn har 24 timmar som utnyttjas maximalt!

Idag har jag åkt skidor, sprungit 6 km och varit och kört ett rygg och bicepspass på Sportsclub i Kiruna. Känner mig duktig efter påskfirande. Har lagt upp ett träningsschema 8 veckor framåt och har lagt in vilodagar i detta, för något som verkligen behövs vi tuff och intensiv träning är vila ibland :)

Nu är det dags för sängen.
Mathias is back in bloggspace.

Åh, vilken underbar dag!

Idag vaknade jag tidigt och hade BodyBalance kl 7. Bästa starten på morgonen!

Efteråt tog jag och Maria och åt vår favoritmacka på kaféet, riktigt grovt bröd med frön, sallad och kalkon. Maria tar alltid lite ägg också, men jag har efter att ha varit allergisk mot ägg hela livet, aldrig förstått det goda med ägg.

Sen blev det en riktigt lång promenad. 2 timmar i skogen med Victory. Tog ut Leo, men för honom räcker det att srpinga runt 25 m på gården. Blir spännande att se honom växa och utvecklas.

Därefter skulle jag göra lunchlåda, men det var rätt tomt hemma. Blev en färdigrätt, Viktväktarnas pasta bolognese som jag gjorde sallad till. Den har legat i frysen länge nu så det var dags att äta den.
Sen gjorde jag en vegetarisk måltid, halloumiost på quornburgare, skivade rödbetor, morötter och sallad. Supergott, extremt enkelt!

Tränade lite bröst och triceps med Filip på eftermiddagen.

Nu är det dags för sängen!

RSS 2.0